A LA RECERCA DE NOVES LITERATURES ðŸ”Ž

A LA RECERCA D’ALTRES LITERATURES 🔎 (GEÒRGIA)

Inaugurem aquesta secció parlant de la última novela d’una autora i activista feminista georgiana: Tamta Melashvili.

Blackbird, blackbird, blackberry (2020) és una novel·la sobre una dona de mitjana edat, Etero, que regenta una botiga a un poble de muntanya. Porta una vida avorrida; sembla que no hi ha res que interrompi la seva rutina, fins que un dia la seva tranquil·litat es veu seriosament amenaçada: cau accidentalment a un riu embravejat mentre cull mores fresques. És a partir d’aquest enfrontament amb la mort que decideix permetre’s fer coses que abans no s’atreviria.
I, per accident, s’enamora.

Ens trobem davant d’una novel·la poc usual, ja que se centra en la voluntat de la protagonista per fugir dels seus sentiments i emocions. D’un caire purament feminista -moviment que està en ple auge a Geòrgia-, la protagonista rebutja la companyia masculina en defensa de la seva autonomia i intel·ligència. Tot un relat sobre els sentiments trobats que experimenta una dona al llarg del seu creixement personal dins d’una societat en la que es veu conduïda a prendre unes decisions ja establides.

La novel·la, que ha obtingut ressò i una bona crítica al país, serà portada al cinema aquest 2022 per Elene Naveriani, directora dels llargmetratges Wet Sand (2021) i I am Truly a Drop of Sun on Earth (2017). Nominada en 9 ocasions i guanyadora de 3 premis cinematogràfics, Naveriani es llança com a promesa del cinema georgià, que s’està fent un lloc al panorama internacional amb excel·lents pel·lícules al marc independent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s