Exposició: COLLAGES d’Antoni Lanau

A la nostra sala d’exposicions a partir del dia 15 d’abril.
Inauguració amb l’assistència del pintor, 10 de maig.

CARTELL COLLAGES LANAU

“Soc pintor i fins on m’arriba la memòria estic pintant.

Primer somiava en les formes i colors que podria plasmar amb una paleta i un pinzell a la ma, després ja d’una manera més professional, els meus ulls veien la part pictòrica de tot allò que passava pel meu voltant i es materialitzava en forma de quadre.
Tot i pintant sense interrupció des dels 40 anys, vaig deixar de fer-ho a finals del 2017, als meus 79, per experimentar una nova tècnica a la què feia temps li donava voltes: “el collage”.
Des de llavors el meu racó de treball està ple dels colors infinits de diferents revistes i “magazines” i també dels retalls de tots els papers que trobo amb els què vaig donant forma i vida a tot allò que els meus ulls veuen, el meu cap imagina o el meu cor sent.
El paper em permet crear bidimensionalment noves versions de quadres meus fets a l’oli, versions de pintures de pintors clàssics (Cezanne, Toulouse Lautrec, etc), de fotos fetes als diferents viatges que he fet (Buenos Aires, New York, Venècia…) o fer una composició nova que només veuen els meus ulls, imagina el meu cap o sent el meu cor.

A mida que he anat avançant en “el collage” he anat depurant la seva tècnica i m’he deixat entusiasmar pel resultat de les infinites possibilitats que pot tenir la barreja dels colors i dels papers que vaig trobant.

El resultat està aquí i espero que us agradi.”

Biografia d’Antoni Lanau:

“Intento pintar com un adult, allò que sento com un nen” (Antoni Lanau. Barcelona 2017)

Vaig néixer a Barcelona l’any 1938 i és la ciutat on visc i treballo.

Els meus professors i amics amb els que m’he format com a pintor han sigut: Ramon Sanvisens, Teresa Llàcer, Imma Millet, Àngel González Llàcer, i Joaquim Santaló amb els quals he compartit sessions de pintura al natural o sessions de pintura amb models a l’acadèmia.Vaig treballar al taller d’en Joaquim Santaló investigant noves tècniques, versionant els meus propis quadres o versionant pintures d’autors clàssics (Ucello, Bruegel, Lautrec…).
Soc un apassionat de la història de l’Art, el color, el dibuix i la composició.
Aquesta passió m’ha portat a compartir amb el públic les diferents obres que he anat creant al llarg dels anys en diferents mostres d’art i pintura a Barcelona, Madrid, Bilbao, Castelló, Altea i Figueres, i en exposicions col.lectives o individuals.
He visitat les pinacoteques més importants del món: Madrid, Barcelona, Bilbao, Sevilla, París, Berlín, Florència, Roma, Nàpols, Praga, New York, Buenos Aires, San Petersburg, Londres, Oporto, i Lisboa per tal d’augmentar els meus coneixements i també per alimentar les ganes que tinc de continuar aprenent.
Els meus pintors preferits són: Kandinsky, Klee, Picasso, Braque, Juan Gris i Matisse.

EXPOSICIONS INDIVIDUALS

-Galeria Soler Casamada (Terrassa). Anys 1981, 1992, i 1995
-Galeria Intel.lecte (Sabadell). Anys 1983 i 1986
-Galeria Negre (Sabadell). Any 1988
-Sala Llorens (Barcelona). Any 1984
-Galeria de Caso (Barcelona). Any 1991
-Galeria Tramontan (Palamós). Any 1993
-Galeria Tramontan (Barcelona).Any 1993
-Galeria Foga 2 (Barcelona). Anys 1981 i 1996
-Foc Gallery (Barcelona). Anys 1998, 2000 i 2001
-Galeria Arnau (Barcelona). Any 2005
-Galeria Joan Rafa (Sant Just Desvern). Any 2007
-Espais Proa (Barcelona).Any 2012
-Galeria Àgora 3 (Sitges). Any 2017.
Guanyador del Primer Premi Sanvisens

-Llibreria de la Imatge (Barcelona). Any 2019

EXPOSICIONS COL·LECTIVES

-Galeria Àgora 3 (Sitges). Anys de 1981 a 1993
Any 1991 guanyador del tercer premi Sanvisens
Any 1992 guanyador del segon premi Sanvisens

-Gallerie Herouer (Paris). Any 1994
-Galeria Arnau (Barcelona). Anys de 2003 a 2011
-Galeria Comas (Barcelona). Any 2014. Premi Sanvisens

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s