El arbol rojo de Shaun Taun

El_rbol_rojoAvui vull parlar d’un llibre que fa que ens preguntem si els albums il·lustrats són per nens. Aquest no ho és. I tot i així el text és mínim, el llibre és de gran format i plè de il·lustracions plenes de detalls. És un lllibre que parla d’emocions i sensacions que tots hem tingut en algun moment i de com finalment sempre hi ha una esperança, Taun la representa com un arbre roig, aquest arbre roig pot ser un amic, una persona estimada, unes paraules a temps, és un bri d’esperança en mig de la foscor.

Shaun Taun és un il·lustrador australià, d’origen asiàtic, i m’agradaria afegir un anàlisi d’ell mateix sobre el llibre que he trobat a la seva pàgina web, www.shauntan.net :

“El Arbol Rojo es una historia, sin ningún tipo de narrativa en particular, una serie de distintos mundos fantásticos con imágenes independientes que invitan a los lectores a sacar su propio significado en ausencia de cualquier explicación escrita. Como concepto, el libro está inspirado en el impulso que tienen niños y adultos por igual para describir sentimientos usando como metáfora los monstruos, las tormentas, el sol, el arco iris y así sucesivamente. Más allá del tópico, he buscado ilustraciones que puedan seguir explorando las posibilidades expresivas de este tipo de imaginación compartida, que podría ser a la vez extraño y familiar.

Una niña sin nombre aparece en cada imagen, un sustituto de nosotros mismos, ella pasa sin ninguna ayuda a través de muchos momentos oscuros, pero finalmente encuentra algo esperanzador al final de su viaje.”

Aquest llibre és una petita obra d’art que no et canses de mirar i remirar – sabieu que en cada pàgina hi ha una fulla vermella? – És un llibre per regalar, ja que tothom si pot sentir identificat i així encomanar una mica d’optimisme en auqests temps que corren.

No us el perdeu!

final rojo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s