Maria y yo, de Miguel Gallardo

mariayyo

“I’m unique just like everyone else”

Vaig veure el documental que es va fer de Maria y yo i em vaig convertir en fan de la Maria i del seu pare: Miquel Gallardo. Després vaig buscar corrents el còmic en el qual s’havia inspirat el documental i també em va emocionar.

El dibuixant Miguel Gallardo ens explica les vacances amb la seva filla Maria, una nena autista. Ho fa amb una sensibilitat extraordinaria, amb molta tendresa i també amb sentit del humor. Sense caure en el drama ni en l’autocompassió. Al llarg dels anys Gallardo ha intentat comprendre l’univers particular de la seva filla Maria, i no intentar que ella es comporti com la resta dels nens de la seva edat. A través de simple vinyetes, amb dibuixos que semblen esboços, ens apropem a una nena autista i l’entenem.

El còmic va tenir tant d¡èxit que se’n va fer un curtmetratge d’animació:

I també un documental que va guanyar nombrosos premis.

Com diu Miguel Gallardo: “Cuando María está con nosotros, hace del mundo un sitio mejor”. Llegir el llibre també et fa creure en un món millor.  No us el perdeu!

aguafelices

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s