Lectura pública de Frankenstein

Amb motiu de la Setmana de la Ciència (enguany dedicat a l’any de la Neurociència), Fent Història amb el suport de Casa Elizalde, ha organitzat una lectura pública i ininterrompuda de “Frankenstein o el modern Prometeu” de Mary Shelley. Serà divendres de 18:00 a 21:00 hores a la sala d’actes de Casa Elizalde (C/ València, 302, Barcelona).

L’acte compta amb les col·laboracions de la Llibreria de la imatge, la Llibreria Claret, Serveis Funeraris de Barcelona-Grupo Memora, Nusos Culturals, Greenland Adventure, Casa Eslava i Tròpic de Capricorni, eix de divulgació científica i cultural.

Per què Frankenstein?

“Frankenstein o el Prometeu modern” és una novel·la escrita per Mary Shelley (1797-1851) i publicada el 1818, quan ella tenia 18 anys. Emmarcada dins de la tradició de la novel·la romàntica i gòtica, es diu que amb ella va néixer el gènere de la ciència-ficció. El text explora temes molt interessants vinculats amb el cervell, el pensament i la vida. El monstre que neix de la matèria inert va transformant-se en humà a mesura que adquireix el llenguatge. I tot i que neix innocent, la seva soledat i el seu horror el converteixen en un ésser despreciat. Moltes preguntes i temes suggerents, succeeixen al voltant de l’obra: el principi de la vida i el mite de la creació, la llibertat i la responsabilitat (la moral científica), la imaginació i la raó, l’emoció i l’intel·lecte, la formació de la personalitat, la destrucció de la vida o l’audàcia de la humanitat en relació amb Déu (d’aquí el subtítol de l’obra: el protagonista intenta rivalitzar en poder amb déu, com una mena de Prometeu modern que arrabassa el foc sagrat de la vida a la divinitat).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s